top of page

Blue Sheep

Het verhaal van Blue Sheep begint bij Dr. Rachel (Ray) Pinniger. Deze Engelse arts is al decennia werkzaam in diverse Aziatische landen. Vooral op plaatsen waar de nood hoog is en waar medische zorg schaars is. Niet alleen hielp ze in de praktijk, ze leidde ook lokale medici op om met beperkte hulpmiddelen beter de eigen bevolking te kunnen helpen. 

Op de leeftijd dat veel mensen met pensioen gaan, begon Ray in 2013 juist een nieuw initiatief: Blue Sheep in Chengdu. 

Blue Sheep helpt mensen aan de rand van de samenleving (hoofdzakelijk in China) met heel praktische hulp. Ray legde contacten met bestaande ambachtslieden en hielp ze aan nieuwe markten, maar gaf tegelijk ook praktische adviezen en ondersteuning. Daarnaast heeft ze contact met meer dan 30 organisaties die, in voornamelijk China, onder deze doelgroep werken en bood zij hen met Blue Sheep een plek om hun producten te verkopen. Over een deel van deze organisaties lees je meer in het tabblad ‘partners’.

Het handwerk dat Blue Sheep verkoopt is heel divers, maar allemaal authentiek, faire trade en kwalitatief goed. Zie voor het productaanbod de winkel. Dit is slechts een deel van het aanbod dat Blue Sheep in Chengdu in de winkel heeft liggen. De winkel in Chengdu loopt erg goed en er is veel belangstelling in de pers en het maatschappelijk leven voor Blue Sheep en voor Ray en haar medewerkers.

Chengdu ligt in West-China en ontwikkelt zich snel tot een belangrijk commercieel centrum in Oost-Azië en de rest van de wereld. Het is ook de toegangspoort tot veel van de meer afgelegen delen van West- en Zuidwest-China, waar verschillende van de minderheidsgroeperingen wonen en grenst aan verschillende landen waar verwante etnische groepen wonen. Dit betekent dat er een rijk gebied van culturele- en traditionele kunsten en ambachten is om te verkennen en om uit te putten. Dit is terug te zien in de producten, die traditionele technieken bevatten en kleurstellingen die passen bij de bevolkingsgroep. Op deze manier wordt ook de traditionele handwerkkunst beschermd.

IMG_0380.JPG

MISSIE

 

Het bestrijden van armoede door het bieden van economische kansen voor kansarmen. Daarnaast bevorderen we Fair-Trade principes en duurzaam produceren.

VISIE

 

Een rechtvaardige wereld zonder armoede, waarin iedereen kansen en mogelijkheden, kennis en middelen heeft om gezonde keuzes te maken.

 

DOEN

 

  • Bezoeken, bemoedigen en adviseren van partners

  • Verkoop handwerk in winkel en webshop en op vrouwendagen, markten, congressen

  • Story-Selling: Verkoop én het verhaal er achter gaan hand in hand

  • Presentaties geven

bottom of page