top of page

AMDO CRAFT

Yaks en schapen zijn, met hun wol en melk, dé inkomstenbron voor Tibetaanse nomaden. Amdo Craft helpt om van de wol en melk unieke producten te vervaardigen.

Door de verkoop van de  handgemaakte producten zoals zeep van yak-melk en etuitjes, tassen, schorten en mutsen van wol kan voeding en kleding worden gekocht voor de lange winter op 4500 meter hoogte en kunnen schoolboeken voor de kinderen worden gekocht.

amdocraft logo.png

DANCING YAK

Tibetaans handwerk van Yakhaar en -wol

In het naai-trainingscentrum in Chengdu leren Tibetanen hoe zij van kleurrijke stoffen van yakhaar en – wol verschillende producten kunnen naaien. 

Het programma richt zich op kansarme Tibetanen: alleenstaande moeders, gehandicapten en ongeschoolde mensen. Doel: na de training voorzien zij in hun eigen levensonderhoud. Zij werken uitsluitend met Tibetaanse materialen, gesponnen door nomadenvrouwen.

Eco-vriendelijk, vrij van chemicaliën!

Dancing-Yak-Logo.jpg

DANYUN

Danyun’s missie is om plattelandsgezinnen in China helpen hun levensstandaard te verhogen. Door de verkoop van ambachtelijk kleurig borduurwerk op de wereldmarkt, kunnen de 200 vrouwen in dit project in hun dagelijkse levensbehoeften voorzien en investeren in de toekomst van hun families. De ontwerpen en kleuren die ze gebruiken vormen een traditioneel onderdeel van hun cultuur. Elk borduurwerk krijgt een eerlijke, vooraf afgesproken prijs. Danyun moedigt het maken van nieuwe ontwerpen aan, borgt kwaliteit, biedt opleiding en ontmoeting en is lid van de World Fair Trade Organization.

Logo DanYun.png

RELEVANT ART

Door beroepsopleiding, gezondheidszorg en counseling ondersteunt RA vrouwen van de Yi-stam. Door het stimuleren van hun creatieve naai- en borduurtradities kunnen deze vrouwen hun gezin onderhouden.

Veel vrouwen zijn nooit naar school geweest. Families leven in armoedige omstandigheden. RA onderwijst en bemoedigt hen om hun borduur- en naaikunst te ontwikkelen. Dit voorziet hen van voedsel, medicijnen, kleding en onderwijs voor de kinderen.

logo Relevant Art.jpg

BEMA

Bema is de naam van het bedrijfje van Dawa, een vrouw die geboren is in een klein dorpje in de Himalaya. Op haar 18e verliet ze haar familie, op zoek naar werk. Ze werkte in restaurants en maakte huizen schoon tot 2009, toen ze een paar handgereedschappen en wat kralen kreeg. Dawa maakt nu sieraden in haar huis in de Himalaya. Ze gebruikt stenen en kleurcombinaties die gebruikelijk zijn in haar cultuur. Zo ondersteunt ze haar familie en voorziet ze in iets dat ze zelf nooit heeft gehad: onderwijs voor haar dochtertje, Bema.

logo Bema.JPG
bottom of page