top of page

Meerjarige donatie

Een lange termijn ondersteuning 

De meerjarige donatie is een overeenkomst die je met Little Blue Sheep aangaat om voor minimaal 5 jaar een vast bedrag per jaar te schenken. Deze mogelijkheid is door de belastingdienst ontwikkeld ter vervanging van de vroegere notariële schenkingen. Na het afsluiten van een overeenkomst tussen jou en Stichting Little Blue Sheep wordt je periodieke gift (zonder drempel) volledig aftrekbaar van je belastbaar inkomen. Afhankelijk van je persoonlijke situatie kan het voordeel oplopen tot meer dan 50%.  

Hoe werkt het?

  1. Je vult onderstaande formulier in, plaatst een handtekening en stuurt het per post naar Little Blue Sheep

  2. Wij controleren het formulier, vullen ons deel aan en sturen een getekend exemplaar. 

  3. Je maakt ieder jaar zelf het overeengekomen bedrag over naar Little Blue Sheep. Als service wordt er in november een herinnering gestuurd als het jaarlijks overeengekomen bedrag nog niet betaald is. Om geen omkijken te hebben naar het jaarlijks betalen van de giften, kun je ook gebruik maken van de automatische periodieke betalingsmogelijkheid van Little Blue Sheep die je hier vindt , of je kunt in je eigen bankprogramma een automatische betaling aanmaken. 

Meer weten over de spelregels die de belastingdienst hanteert bij meerjarige donaties? Kijk dan hier

Download hier het formulier:

ANBI_FC_blauw[1].jpg

(Heb je geen printer tot je beschikking of zijn er andere redenen waardoor het niet soepel in te vullen is, stuur ons dan een e-mailtje met je naam en adres, dan sturen wij een geprint formulier inclusief retourenvelop).

bottom of page