top of page
  • Karin

Eerste Lustrum!

5 jaar....ons eerste lustrum. Als kers-verse China-gangers, vrijwel geen woord Chinees sprekend, maar zo ongelooflijk genietend van alles wat we meemaakten, deden we op 29 december 2014 onze eerste inkopen voor Little Blue Sheep. In de vorige blog vertelde ik over de 'geboorte' van dit blauwe lammetje aan de hand van mijn reisdagboek van toen. Vandaag het beloofde vervolg over onze eerste inkopen, zoals ik die dag 5 jaar geleden beschreef in mijn dagboek.


"Vanmorgen zijn we met z'n vieren naar 'Blue Sheep' gegaan, het winkeltje waar we handgemaakte materialen hebben gekocht onlangs. Nu gingen we er langs om spullen te kopen om in Nederland te verkopen. Elizabeth (die Rachel blijkt te heten) was er ook. Dus dat was fijn en handig.

En we hebben veel gekocht: veel tassen in allerlei modellen, sieraden, speldenkussens, placemats, etuis, ....Dat hopen we in Nederland te verkopen!

We hebben leuke gesprekken gevoerd met Rachel. Ze vertelde waar de naam 'Blue Sheep' vandaag komt: zij wandelde eens met een vriendin in de bergen van Tibet (meen ik) toen ze een 'blue sheep' tegen kwamen. Een geit-achtig beest met grote hoorns. Of hij wilde spelen of vechten wist ze niet, maar dat gedrag vertoonde hij wel naar haar toe. Terwijl zij op een heel smal bergweggetje liepen, met achter zich rotsen en naast hen een diepe kloof. Ze moest het beest bij de hoorns pakken om niet gestoten te worden. Hij zette zijn voorpoten op haar benen, ze had er lang daarna nog grote blauwe plekken van.

Was heel spannend, want het duurde best lang en ze moesten voor het donker op hun bestemming zijn, in de nacht wandelen is te gevaarlijk. Uiteindelijk ging hij weg. Later vertelde men haar dat die blauwe schapen daar om bekend staan. Ze hebben ook wel eens honden in de diepte gegooid.

Toen ze een naam moest hebben voor de winkel, hebben ze '' blue sheep" gekozen. Een foto van het bewuste schaap hangt in de winkel. (...)

Rachel is een bijzonder mens. Zij woont al 40 jaar in Z-O-Azië, in allerlei landen. Ze heeft 16 talen geprobeerd te leren, maar kwam vaak niet verder dan bladzij 1 van het boek, vertelde ze. (...)

In totaal zijn we wel drie uur in die winkel geweest. By the way, in 'blue sheep' verkopen ze ook spullen van andere organisaties die goed werk doen voor andere mensen. Bv sieraden van 'Starfish', een organisatie die misbruikte vrouwen helpt een nieuw leven op te bouwen. Heb ik oa mooie 'zeester-hangers' van meegenomen. (...)

Terug thuis heb ik alle spullen in één koffer(tje) gepropt. Past bijna! "


Nu, 5 jaar verder, is dat ene propvolle koffertje een propvol slaapkamertje geworden, boordevol met allemaal mooie handgemaakte producten. Wat is er veel gebeurd na die kerstvakantie in China in 2014. En voor 2020 hebben we ook weer mooie plannen, waarvan ik op 1 januari 2020 meer zal vertellen!75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page