top of page

Yes! Eindelijk mogen we weer. Een stand op twee avonden met 2000+ vrouwen. Werk aan de LBS-winkel.

Mensen vragen regelmatig aan ons (Karin en Marnix), hoe het met Little Blue Sheep gaat. Nou, daar vertellen we graag over. En zeker nu de coronaperiode achter ons ligt. Een kijkje achter de schermen bij Stichting Little Blue Sheep, een week voor een groot evenement waar we met onze stand mogen staan.


Ruim 8 jaar geleden begon het avontuur met Little Blue Sheep, het Nederlandse zusje van Blue Sheep in China. Hier lees je meer over dat begin. Inmiddels hebben we een winkel(tje) aan huis propvol met leuke artikelen, een webshop, een ANBI stichting voor extra hulp aan onze doelgroep etc. Vóór Corona hebben we bovendien materiaal aangeschaft en ervaring opgedaan om op allerlei evenementen met een stand te kunnen verkopen. Dat was heel fijn om te doen, enerzijds omdat het vaak verrassend goed verkocht, anderzijds omdat het mooie gesprekken opleverde met bezoekers.


Corona gooide wat dat betreft flink roet in het eten. Geen vrouwendagen, geen evenementen. Gelukkig konden we via de webshop nog wat verkopen, maar voor onze partners (en ons) zou het heel goed nieuws zijn als we weer met onze stand ergens konden neerstrijken.

En die kans is er nu. Een aantal weken geleden werden we benaderd door Wycliffe Bijbelvertalers om met onze stand op een vrouwenevent te komen staan. Natuurlijk wilden we dat! Hier vind je meer informatie over het vrouwenevent dat op 31 maart én 1 april 2023 in de Basiliek in Veenendaal wordt gehouden. Aanvankelijk was men van plan één avond te houden, maar de toestroom is zo groot, dat er een tweede avond is met in totaal meer dan 2000 bezoekers (op dit moment zijn er alleen nog gratis kaarten voor 1 April te boeken, de vrijdagavond is al volgeboekt).


Dus: aan het werk - een kijkje achter de schermen

Marnix bezig het kassasysteem te programmeren

Als je straks de stand ziet, zou je niet denken dat er zóveel verschillende werkzaamheden achter schuil gaan. Ik noem er een paar:

  • Standbemensing regelen (we hebben gelukkig vrijwilligers die al vaker met ons op evenementen hebben gestaan)

  • Media aandacht: in de week voorafgaand aan het evenement posts plaatsen op diverse social media (waarvoor foto's nodig zijn)

  • Pinautomaat checken

  • Belangrijk: het verhaal bij elk product. We gaan immers voor 'story-selling': zijn er voldoende informatiekaartjes van alle partners en wat is het laatste nieuws over hen?

  • Een snelkassa maken waarmee we zo snel mogelijk klanten kunnen helpen met afrekenen (zie foto)

  • Tafelindeling maken en producten selecteren (we hebben maar beperkte ruimte, dus lang niet alles kan mee)

  • Sierradenrek inrichten (zie foto)

  • Deze blog schrijven


Karin bezig een sierradenrek in te richten. De kat probeert op zijn manier te helpen...

Al met al hebben wij er samen veel plezier aan om hier mee bezig te zijn. En voor het geval je het je al afvroeg: normaliter lopen we niet in Little Blue Sheep hoodies in huis ;-)


Tot ziens?!

Misschien ga jij alsnog ook naar dit evenement, maar hoe dan ook: je bent welkom bij Little Blue Sheep in de winkel of via onze webshop. Samen met jou helpen we mensen die het wérkelijk nodig hebben en zéér waarderen.

120 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page